Llenguatge sexista

Segons el Diccionario de la Real Academia Española:

Bárbaro. adj. Fiero, cruel. | adj. Inculto, grosero, tosco.

Bárbara. f. Nombre de mujer, ya sea atractiva o no.

És intolerable. El sexisme no s’eradicarà fins que institucions ràncies com la RAE no siguin paritàries.

Un comentario sobre “Llenguatge sexista”

  1. Per ser això o allò (sexista, per exemple), cal intencionalitat. El nostre Català o l’Espanyol son fruit d’anys d’història i d’evolució, i crec que és un tret característic de la nostra llengua. A diferència de la llengua japonesa, on sí hi ha sexisme (sexisme intencionat) al existir un alfabet per a les dones (veure Hiragana i literatura Heian), que posteriorment ha esdevingut alfabet iniciàtic per a infants, la llengua catalana no té aquesta intencionalitat, per lo tant jo no diria que és sexista, senzillament “carrega” amb la evolució de les costums i circumstàncies de les diferents etapes de la seva història. Vés a saber, potser en el temps en que es van començar a utilitzar el mot “barbar”, només eren els homes qui lluitaven i feien maleses, d’aquí esdevingué la veu genèrica, però d’això a titllar de sexista (qualitat atribuïble només a humans), hi un bon tros.

    D’altra banda, crec que seria un error eliminar aquestes característiques de la llengua, en la meva opinió, l’actual i futura igualtat de sexes serà qui obrarà aquest canvi.

    Salutacions
    Alex

Los comentarios están cerrados.